Star Wars The last Jedi in 4Dx

Gisteren zijn we naar Star Wars – The Last Jedi geweest. Normaal gaan we altijd naar iMax 3D omdat hier het beeld gewoon geweldig is. Maar er was een nieuw systeem, 4Dx. Dus dat wilden we wel proberen.

Ten eerste moet ik even zeggen dat ik absoluut geen fan ben van pretparken. Dus niet van achtbanen etc. We mochten geen warme dranken meenemen, alleen afgesloten drinken. Wel popcorn. Dus zo erg kon het niet zijn.

Toen we eenmaal zaten was er vlak voor de hoofdfilm een klein filmpje met een demonstratie wat de 4dx allemaal kon. Stoelen bewogen van links naar rechts, naar voren en achteren. Tijdens regen krijg je een beetje water over je heen en bij wind blaast het in je oren. Tijdens het smeren van een tosti, ruik je de tosti.

Toen begon de film. En zoals ik al zei, ik ben geen fan van achtbanen. In het begin van de film, vlieg je mee met het schip. Niet echt prettig, alhoewel mijn vrouw vond het geweldig haha. Daarna wordt het iets rustiger. En opeens lopen ze in de film op een berg in de regen en wind. Precies, je wordt nat gemaakt en je voelt de wind blazen. Als ze in de grotten zijn ruik je gewoon de grot. Maar dan…..

Er wordt gevochten, de stoelen gaan alle kanten op en er wordt iemand neer gestoken. Je krijgt opeens een trap in je rug (moet het gevoel van neersteken zijn denk ik) van de stoel. Daarna wordt weer iets rustiger. Als de stoelen rustig zijn en ik zit helemaal in film dan… bam weer een trap in mijn rug, want er valt iemand in de film. Grrrr kap daar nou eens mee. Maar dit ging de hele film door.

Het idee van 4Dx is wel gaaf, maar dit was 2,5 uur heen en weer bewegen, in de rug trappen, nat maken en de wind voelen. Dit was een beetje teveel van het goeie. Ik denk dat over een poos dit wel opgelost is (het is natuurlijk wel nieuw). Maar het is niks voor mij.

Laat mij maar rustig zitten met mijn popcorn en drinken zonder dat mijn popcorn uit mijn bak vliegt, iemand vervolgens in mijn rug trapt, en ik heen en weer wordt geschud. Dus de volgende keer maar weer iMax 3D

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *